25 Mart 2010 Perşembe

Pudingli Islak Kek


Hafif bir pasta lezzetinde olan, özellikle ıslak kek sevenlerin beğeneceği lezzetli bir tarif. Aslında ben üzerindeki pudingi kendim yapmıştım ama ölçüleri tam olarak netleştirmediğim için denemek isteyenleri yanıltmak istemem.


Üzerine buzlukta 5 dakika beklettiğim sütlü çikolatayı rendenin ince tarafından geçirip serptim. Siz isterseniz kakao yada hindistan cevizi kullanabilirsiniz.

Malzemeler:

3 Yumurta
1 su bardağı şeker
1 Su bardağı ılık süt
4 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1/2 su bardağı kırık ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üzeri İçin;
1 paket vanilyalı veya muzlu puding(tarifine göre hazırlanacak)
40 gr sütlü çikolata

Hazırlanması:

-Yumurta ve şekeri geniş bir kasede köpürene kadar çırpın ve süt, sıvı yağ ilave edip karıştırın.
-Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu da eleyerek karışıma ilave edin ve homojen bir görünüm elde edene kadar mikserle orta seviyede karıştırın.
-Son olarak cevizi de ekleyip hafifçe karıştırın.
-Karışımı yağladığınız kare borcama dökün ve önceden 170 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
-Kekiniz pişerken pudingi tarifine göre pişirin; fırından aldığınız keki 5 dakika dinlendirip soğutmadan üzerine ılık puding dökün.
-Keki oda ısısına geldikten sonra buzdolabında 2 saat dinlendirip üzerine çikolata rendeledikten sonra servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Starbucks Kurabiyesi

Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...