28 Aralık 2009 Pazartesi

Kestane Kebap

Kış mevsiminin en güzel nimetlerinden kestaneyle ilgili daha önce de bir yzı yazmıştım. Şimdi bir sokak satıcısından duyduğum püf noktasını paylaşmak istedim. Evde dışarıda satılan kestane kebabının lezzetini yakalamak istiyorsanız; kestanalarinizi güzelce yıkadıktan sonra en az 4 saat suda bekletmelisiniz. Daha sonra süzdürdüğünüz kestaneleri küçük bir bıçakla çizin.
Teflon tavanızı harlı ateşe oturtun( tavanız kararabileceği için gözden çıkarmayı düşünebileceğiniz bir tava olsun) kestanelerinizi çizik kısımları üstte kalacak şekilde tavaya dizin. Alt kısımları iyice pişince ateşi kısın ve üst kısımlarını da kısık ateşte pişirin. Gerçekten sokak kestanesine yakın bir lezzeti oluyor ve çok kolay soyuluyor. Tabii soğuk havada yemenin keyfi için balkonu yada pencereyi kullanabilirsiniz...

1 yorum:

  1. Bayılırım kestaneye, özellikle de kızarmışına. Ama bu kadarcık şeye bile üşeniyorum desem yalan olmaz. Mümkünse biri hazırlasın önüme koysun :)

    YanıtlaSil

Starbucks Kurabiyesi

Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...