7 Aralık 2009 Pazartesi
Vişneli ve Erikli Yaprak Sarma
Yaz tatilinde annemin hazırladığı vişneli sarmaları arşivimde daha fazla tutmaya gönlüm razı olmadı. Uzun süredir yazamadığım hatta açmaya bile fırsat bulamadığım sayfamda en azından yeni ve iştah açıcı bir fotoğraf olsun istedim.
Tarif özünde bilinen zeytinyağlı yaprak sarması farkı ise tencerenin altına 1 kat vişne ve pul şeklinde doğranmış havuç karışımı konulur; her dolma sırasının arasına vişne taneleri ilave edilir.
Annemin yemekleri söz konusu olunca kesin tarifler almak imkansız ama sarmalarınızı bir de vişneli deneyin derim. Hatta aynı yöntemle yapılmış (fotoğraftaki erikli sarmaları ben yapmıştım) erikli sarmayı da denemenizi tavsiye ederim.
Baharın başında dalından kopardığım körpecik yapraklarla yaptığım sarmaların içerisine bol soğan,tuz, domates, pirinç, maydanoz, taze nane, reyhanla hazırladığım harcı koymuştum.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Starbucks Kurabiyesi
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
-
Bildiğimiz pastane açması, hem de öyle zor ve yeni bir tarif değil. Üstelik o kadar yağlı da değil, bazı tariflerde şekil verirken arasına...
-
Daha önce verdiğim kısır tarifi bazı misafirlerimden az salçalı hatta light kısır yorumunu almıştı. Bu kısır biraz daha acı,domatessiz, bo...
-
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
Vişneli sarma mı? İlk kez duyuyorum. Kesinlikle denemem lazım ama ben normalini bile yapamıyorum ki vişnelisini yapayım. :(
YanıtlaSilderya;sarmayı limonlu seviyorsan mutlaka vişneli ve eriklisini de denemelisin
YanıtlaSil