6 Şubat 2010 Cumartesi

Fıstıklı Makaron


Daha önce bademli makaron olarak verdiğim tarifin badem yerine antep fıstığıyla hazırlanmış hali; bu tarifte dikkat etmeniz gereken en önemli ayrıntı iyi kalitede fıstık kullanmak olmalı. Bunun için tuzsuz iç fıstığı çekilmemiş haliyle alıp evde öğütmenizi öneririm; ayrıca aldığınız fıstıkların renginin de mutlaka canlı fıstık yeşili olmasına dikkat edin. Bu makaronları hazırladığım fıstıkları Antep'ten almıştım.
Önceki fıstıklı makaronlarımda istediğim gibi fıstıkları bulamamıştım aradaki renk farkına bakmak için tıklayabilirsiniz.

2 yorum:

  1. arasına dondurma koyuncada çok hoş oluyor ellerine sAĞLIK

    YanıtlaSil
  2. serpil; hiç denememiştim, belki de maraş dondurmasıyla denemeliyim.

    YanıtlaSil

Starbucks Kurabiyesi

Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...