Kereviz Salatası



Tariflerimin arasında yapmayı ve yemeyi en sevdiğim salatalardan olan kereviz salatasının olmaması hiç içime sinmiyordu. Sonunda bu basit ama 1-2 püf noktası olan tarifi eklemeye sıra geldi.
Kereviz alırken üzerindeki yeşil yaprakların solmamış olmasına ve kerevizin hacmine göre hafif olmamasına dikkat edin. Hafif kerevizlerin genelde içi boş çıkıyor, yani kerevizin büyük yada küçük olmasından ziyade dolu olması önemli.

Malzemeler:

1 orta boy kereviz
3 çorba kaşığı limon suyu yada yarım portakal suyu
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 diş sarımsak
1 su bardağı süzme yoğurt
1/2 su bardağı mayonez

Hazırlanması:

-Kerevizi tercihen mutfak robotunda rendeleyin ve hemen tuz ve limon suyu ile karıştırın.
-5 dakika sonra(limonla yapıyorsanız daha fazla bekletmeyin tadını bozuyor) kerevizleri avucunuzda sıkarak bir saklama kabına alın ve üzerine cevizleri ilave edin.
-İsterseniz bu şekilde hava almayan bir kapta 1 gece bekletebilirsiniz.
-Eğer aceleniz varsa en az 2 saat böyle bekletmenizi öneririm, cevizleriniz taze ceviz gibi olacaktır.
-Servisten 20 dakika önce yoğurt mayonez ve ezilmiş sarımsağı ilave edin , eğer gerekirse yoğurt ve tuzunu arttırabilirsiniz.

Yorumlar

  1. salataya kefilim arkadasim:) gonul rahatligila yap,begenmeyen olursa bana gonder:) zerdecali ben sadce uzerine serptim ama icine de yakisir bence

    YanıtlaSil
  2. güzel görünüyor..elinize sağlık:)alerji ile ilgili yazılar aracılığıyla tesadüfen tanıştım blogla..besin alerjisi devam ediyormu çocuğunuzda?bizde benzer sıkıntılarla mücadele ediyoruz..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Profiterol

Pastane Poğaçası(sıvı yağlı)

Güveçte Yoğurt